De beste Pokémon kaarten ter wereld: gotta catch ‘em all! - Coyotegames
Gratis verzending vanaf €100 in NL Betaal Achteraf 30 Dagen Bedenktijd

De beste Pokémon kaarten ter wereld: gotta catch ‘em all!

De beste Pokemon kaarten ter wereld

Ben jij, net als ik, gek op Pokémon sinds de eerste generatie? Zou jij ook het liefst de allerbeste Pokémon kaarten in je collectie willen bezitten? Bereid je dan voor op een groot avontuur. De hype rondom Pokémon kaarten heeft ongetwijfeld bij ieder van ons wel zijn sporen achtergelaten in onze kindertijden of jeugd.

Ik kan me nog heel goed herinneren toen het voor het eerst op de buis werd uitgezonden. Het was het begin van een nieuw tijdperk. Die dag op school, en uiteraard elke daaropvolgende dag, was Pokémon het hoofdonderwerp.

Al snel verschenen de pakjes Pokémon kaarten en de kauwgompjes met Pokémon stickers. Je kunt wel raden waarom ons zakgeld zo snel op was. De spanning die we voelden wanneer je een nieuw pakje met Pokémon kaarten mocht openscheuren is onbeschrijfelijk. Zou je favoriete Pokémon kaart (mijn favoriet was Charmander) ertussen zitten? Zouden er zeldzame Pokémon kaarten tussen zitten? Niet zeldzaam als in “ik ga vast rijk worden met deze Pokémon kaart”, maar als “de kinderen uit mijn buurt en op school gaan jaloers zijn op mijn Pokémon kaart!”.

Mijn grootste prestatie in dat jaar, waar ik als kind zo trots op was, was het feit dat ik alle Pokémon van de eerste generatie op chronologische volgorde kon opnoemen uit mijn hoofd. Dat waren er in eerste instantie 150. Vervolgens verscheen Pokémon nummer 151 aan het einde van de eerste generatie: Mew.

Inmiddels zijn er 8 generaties van Pokémon en maar liefst 898 verschillende wezens!

Maar hoeveel Pokémon kaarten zijn er nou in totaal? En wat zijn de allerbeste Pokémon kaarten?

Hoeveel Pokémon kaarten zijn er in totaal?

Als je een verzamelaar bent wil je natuurlijk weten hoeveel Pokémon kaarten je moet kopen om je collectie compleet te kunnen maken.

We weten alvast dat er 898 verschillende soorten Pokémon zijn, maar dan zijn we nog niet klaar. Dan heb je nog de Gigantamax en Mega Evolutions. Als we daar ook nog eens de speciale variaties van Pokémon bij optellen komen we op ruim 1000 Pokémon.

1000 Pokémon kaarten dus? Je komt niet eens in de buurt. Van heel veel Pokémon soorten zijn er meerdere kaarten uitgebracht. Los daarvan kennen we natuurlijk allemaal ook de Pokémon Trainer en Energy kaarten.

Er zijn in totaal… *tromgeroffel* … maar liefst 12.664 Pokémon kaarten, verdeeld over 94 kaartensets! En dan heb ik het alleen nog maar over de Pokémon kaarten die, zoals wij die kennen, in het Engels zijn uitgebracht.

Ben jij een echte Pokémon kaarten verzamelaar en ga jij de uitdaging aan? Voordat jij “challenge accepted!” roept, wil ik nog meer met je delen.

Wat zijn de beste Pokémon kaarten ter wereld?

De beste Pokémon kaarten… waar hebben we het dan precies over?

  • De duurste Pokémon kaarten?
  • De aller sterkste Pokémon kaarten?
  • De meest zeldzame Pokémon kaarten?

Top 10 duurste Pokémon kaarten ter wereld

Neem een glas water en ga even goed zitten, want van wat je nu allemaal te lezen krijgt ga je hoogstwaarschijnlijk achterover vallen.

Laten we bij nummertje 10 van de duurste Pokémon kaarten ter wereld beginnen, zodat je niet gelijk duizelig wordt en flauw valt. Alhoewel… nou, komt ‘ie dan.

#10 University Magikarp

Pokemon University Magikarp tcg Card Kaart

Deze Pokémon kaart werd in oktober 2020 verkocht voor $16.000. Eerste shock achter de rug? Oké, dan kunnen we nu

echt beginnen. Dat record is in februari 2021 cruciaal vernietigd met een verkoopprijs van maar liefst $66.100!

De University Magikarp kaarten werden als prijs uitgeleverd tijdens een contest georganiseerd door de Tamamushi Universiteit in Osaka, Japan.

#9 Gold Star Umbreon Play Promo

De Gold Star Umbreon Play Promo Pokémon kaart kwam uit in 2005 in Japan en om deze kaart te kunnen bemachtigen, moest je lid worden van de Pokémon Player’s Club en voldoen aan een bepaald aantal punten (70.000EXP) in een bepaalde tijd. Dat was in praktijk een stuk lastiger dan in theorie en niet veel leden slaagden er dan ook in.

De Gold Star Umbreon Play Promo Pokémon kaart is in juni 2021 voor maar liefst $70.000 verkocht.

#8 World Championships 1999 – No.1 Trainer

Deze Pokémon kaart is onderdeel van de Secret Super Battle Promo Set en werd uitgedeeld aan de 7 regionale kampioenen van de Pokémon World Championship dat in het jaar 1999 in Tokio werd gehouden. In juli 2020 is deze Pokémon kaart tijdens een veiling voor maar liefst $90.000 verkocht.

#7 World Championships 2006 – No.2 Trainer

Ook deze Pokémon kaart was niet makkelijk te verkrijgen. Je moest ervoor deelnemen aan wederom een Pokémon World Championship. Deze werd in 2006 gehouden in Anaheim, Californië (Verenigde Staten). De World Championships 2006 – No.2 Trainer is in februari 2021 verkocht voor ruim $110.000.

#6 1st Edition Neo Genesis Lugia

Pokemon 1st Edition Lugia tcg Card Kaart

Anders dan de Pokémon kaarten die ik zojuist heb genoemd, is dit geen kaart die je onder uiterst moeilijke omstandigheden kon winnen. Dit is een Engelse Pokémon kaart. Deze eerste editie Pokémon kaart is in november 2020 verkocht voor $130.000. Dat record werd zes maanden later ingehaald met maar liefst $144,300.

#5 Family Event Kangaskhan

Deze Pokémon kaart kon je winnen tijdens een competitie dat in het jaar 1998 werd gehouden in Japan. Dit was een wedstrijd waar je als gezin aan mee kon doen.
Vijf jaar geleden lag de waarde van deze Pokémon kaart rond de $10.000, maar in oktober 2020 is de Pokémon kaart tijdens een veiling op eBay voor maar liefst $150.100 verkocht.

#4 Ishihara GX Promo

Deze Black Star Ishihara GX Promo Pokémon kaart is geproduceerd om de zestigste verjaardag van video game ontwerper en de huidige president van the Pokémon Company, Tsunekazu Ishihara, te vieren. Deze Pokémon kaart is begin 2021 voor maar liefst $247,230 verkocht.

#3 Blastoise Wizards of the Coast Presentation Galaxy Star Holo

De Blastoise Wizards Galaxy Star Holo, wederom een Engelse Pokémon kaart, is begin 2021 tijdens een veiling voor maar liefst $360.000 verkocht.

#2 Pikachu Illustrator

De Pikachu Illustrator Pokémon kaart stond heel erg lang bovenaan de lijst, maar staat nu inmiddels op nummertje twee van de duurste Pokémon kaarten ter wereld.
Aan het einde van 2016 werd deze Pokémon kaart voor $74.000 verkocht. Een aantal jaren later werd de kaart voor $190.000 verkocht. Beide records zijn inmiddels één met de grond gemaakt.

De Pikachu Illustrator Pokémon kaart is aan het begin van 2021 voor maar liefst $375.000 verkocht via eBay.

#1 1st Edition Shadowless Charizard

Dan zijn we nu eindelijk bij de aller aller duurste Pokémon kaart ter wereld aangekomen. Een eerste editie Engelse Pokémon kaart zit op de troon van de duurste Pokémon kaarten ter wereld.
In oktober 2020 werd de Shadowless Charizard eerste editie Pokémon kaart voor $150.000 verkocht. Echter enkel een paar maanden later werd de kaart voor maar liefst $399,750 verkocht en wint daarmee de welverdiende eerste plaats in deze top 10 lijst.

Ik denk dat je na het lezen van deze lijst niet zo snel meer “gotta catch ‘em all!” zult roepen. Wij van Coyote Games beschikken helaas ook niet over deze Pokémon kaarten. Maar niet getreurd. Je kunt bij ons wel heel veel andere Pokémon kaarten kopen, waaronder Pokémon Booster Boxes, Pokémon Booster Packs, Pokémon Elite Trainer Boxes en nog veel meer!

En geef toe, spelen met Pokémon kaarten is veel leuker dan ze in een mapje te verzamelen.

Top 10 sterkste Pokémon kaarten ter wereld

Dan komen we bij onze volgende top 10: de sterkste Pokémon kaarten!

#10 Mega Tyranitar

Mega Tyranitar is een duister rots type Pokémon met een HP van 240. Zijn aanval, Destroyer King, kan een schade van minstens 110 aanrichten.

#9 Mega Rayquaza

Mega Rayquaza is een vuur en elektrisch type Pokémon met een HP van 230 en heeft een aanval, Dragon Ascent, waarmee die een schade van 300 kan aanrichten.

#8 Shiny Mew

Mew is een psychisch type Pokémon, die er super schattig uitziet maar zo intens machtig is dat de aanwezigheid alleen al als een groot gevaar wordt ervaren.

#7 Mega Blastoise

Pokemon Mega Balstoise TCG Card Kaart

Mega Blastoise is een water type Pokémon met een HP van 220. Zijn aanval, Hydro Bombard, kan een schade van 120 aanrichten.

#6 Armaldo

Armaldo is een rots insect type Pokémon. Hij heeft een HP van 160 en beschikt over unieke aanvallen, waaronder Dual Armor. Met deze aanval kan Armaldo veranderen in een vliegende of gras type Pokémon.

#5 Mega Gengar

Mega Gengar is een psychisch type Pokémon en heeft een HP van 220 en een aanval genaamd Phantom Gate. Met deze aanval kan Mega Gengar, mits je drie energy Pokémon kaarten kan missen, elk aanval van de vijand toe eigenen.

#4 Charizard (G) Level X

Pokemon Charizard TCG Kaart

Charizard is een vliegende vuur type Pokémon en kent naast de Gigantamax vorm nog twee andere Mega Vormen: Level Y en Level X.

#3 Rayquaza C Level X

Rayquaza is een vuur en elektrisch type Pokémon en keert met de Level X vorm weer terug in deze lijst en heeft een HP van 320.

#2 Mega Venusaur

Mega Venusaur is een gras type Pokémon met een HP van 230. Met de Crisis Vine aanval kan hij zijn vijand een schade van 120 aandoen en zowel vergiftigen als verlammen.

#1 Shadow Lugia

Pokemon Shadow Lugia tcg Card Kaart

Shadow Lugia is de schaduw versie van de legendarische vliegende psychische type Pokémon. Met een HP van 300 en een aanval genaamd Shadow Storm kan Shadow Lugia een schade van wel 1000 aanrichten, mits je vier psychic energy Pokémon kaarten kunt missen.

Nu weten we welke Pokémon kaarten de duurste zijn en welke de sterkste zijn.
Maar welke kaart is nou de meest zeldzame Pokémon kaart in de wereld?

Dat is de enige echte:

Pikachu Illustrator Promo Card

De Pikachu Illustrator Promo Card kwam al voor in onze top

Pokemon Pikachu Illustrator Promo TCG Card Kaart

10 meest dure Pokémon kaarten ter wereld, op nummer 2. Heel lang heeft hij op nummer 1 gestaan en het zal ons niet verbazen als hij zijn plek op de troon terug zal eisen in de toekomst. Er bestaan wereldwijd maar 39 exemplaren van de Pikachu Illustrator Promo Card.

In 1998 werd een illustratie contest georganiseerd door CoroCoro Comics, waar de winnaars van deze competitie de Pikachu Illustrator Promo Card (zoals de naam deels ook wel verraadt) kregen te bemachtigen.

De Pikachu Illustrator Promo Card die begin 2021 via eBay voor $375,000 werd verkocht, was niet eens in de beste staat. Dus, hou je oren open, we krijgen in de toekomst vast nog meer te horen van de meest zeldzame Pokémon kaart ter wereld.

Koop je Pokémon kaarten bij CoyoteGames

Als jij deze blog tot het einde hebt gelezen, ben jij net als ik een echte liefhebber van Pokémon. Of je nou een verzamelaar bent of een liefhebber van het Pokémon ruilkaartspel, we hebben één gezamenlijke doel: Pokémon kaarten kopen.

Je kunt Pokémon Booster Boxes, Pokémon Booster Packs, Pokémon Elite Trainer Boxes en nog veel meer bij ons in de webshop kopen, dus neem je tijd en kijk gerust even rond.

Older
Yu-Gi-Oh! Spelregels
Shopping cart